Σελίδες

Αναζήτηση

ΑΡΧΙΚΗ

ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΩ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!ΟΝΟΜΑΖΟΜΑΙ ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΚΑΙ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΤΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΟΤΙ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ.ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΩΡΕΣ ΣΕΡΦΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΟ INTERNET ΕΨΑΞΑ ΚΑΙ ΒΡΗΚΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.....
ΟΛΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΤΥ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΡΕΣ ΜΟΥ.ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΩ ΤΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ SITES, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ.ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΘΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΣΤΕ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ SITE ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΤΙΣ ΕΧΩ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ.
ΤΑ SITE ΕΙΝΑΙ : www.sintagespareas.gr , http://foodjunkie.eu/ , http://tastefull.gr , http://www.pastrychef.gr , http://annamariabarouh.gr/ , http://www.sugarflowerscreations.com ,
www.joyofbaking.com , www.megatv.com(ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ , ΑΚΗΣ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗΣ)
ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΕΙΝΑΙ : ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΥ, ΛΑΖΑΡΟΥ, ΛΟΥΚΑΚΟΥ, ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ, ΝΙΚΗΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ, ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ.

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

τούρτα σοκολάτας γλασαρισμένη με ροζ κρέμα βουτύρου


Υλικά

τούρτα σοκολάτας γλασαρισμένη με ροζ κρέμα βουτύρου
  • έτοιμο σε : 55'
  • Χρόνος αναμονής : 30'-40' (φούρνος)
  • σερβίρει : 8-10
  • Ο Ζαχαρονόμος δίνει : 5
  • Επίπεδο : μέτριο
  • Extras : -
Για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα κορνέ και να γαρνίρω την επιφάνεια της τούρτας φτιάχνοντας ροζέτες! ~ Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.

Διαδικασία

για την τούρτα:

Βουτυρώνω κι αλευρώνω μια μεγάλη στρογγυλή φόρμα ή δύο μικρότερες (με διάμετρο 22εκ.). Στον κάδο του μίξερ ρίχνω τη ζάχαρη, το αλεύρι καλά κοσκινισμένο, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι κι ανακατεύω με μια σπάτουλα. Προσθέτω τα αβγά ένα-ένα, το γάλα, το λάδι και τη βανίλια και χτυπάω σε μεσαία ταχύτητα για 2', να ενσωματωθούν τα υλικά μου. Έχω βράσει το νερό και το προσθέτω σιγά-σιγά στο μείγμα, το οποίο θα αραιώσει πολύ. Δεν το φοβάμαι.
Μεταφέρω το μείγμα στη φόρμα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30'-40'. Ξεφορμάρω κι αφήνω σε μια πιατέλα να κρυώσει καλά. Ετοιμάζω το γλάσο μου.

για το γλάσο:

Περνάω τη μαρμελάδα μέσα από το κόσκινο, ώστε να αφαιρέσω τα σπόρια. Στον κάδο του μίξερ χτυπάω το βούτυρο με την "καθαρή" μαρμελάδα για 2' περίπου, μέχρι να σχηματιστεί μια κρέμα. Προσθέτω σιγά-σιγά την άχνη ζάχαρη, δοκιμάζοντας ώστε να γίνει το γλάσο όσο γλυκό το θέλω.

για τη συναρμολόγηση:

Οι πάτοι μου έχουν κρυώσει. Τους κόβω στα δύο ή αν έχω χρησιμοποιήσει δυο φόρμες, απλώς θα τις ενώσω. Βάζω σε μια πιατέλα τον ένα πάτο και γλασάρω με τη ροζ κρέμα βουτύρου. Καπακώνω με τον άλλο πάτο και διακοσμώ με μπόλικη κρέμα βουτύρου. Για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα κορνέ και να γαρνίρω την επιφάνεια της τούρτας φτιάχνοντας ροζέτες! Γιατί όχι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου