τούρτα σοκολάτας γλασαρισμένη με ροζ κρέμα βουτύρου
Υλικά |
Για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, μπορώ να
χρησιμοποιήσω ένα κορνέ και να γαρνίρω την επιφάνεια της τούρτας
φτιάχνοντας ροζέτες!
~
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το
εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα
δοντάκια! Τόσο απλά.
|
|
Διαδικασία
για την τούρτα:
Βουτυρώνω κι αλευρώνω μια μεγάλη στρογγυλή φόρμα ή δύο μικρότερες (με διάμετρο 22εκ.). Στον κάδο του μίξερ ρίχνω τη ζάχαρη, το αλεύρι καλά κοσκινισμένο, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι κι ανακατεύω με μια σπάτουλα. Προσθέτω τα αβγά ένα-ένα, το γάλα, το λάδι και τη βανίλια και χτυπάω σε μεσαία ταχύτητα για 2', να ενσωματωθούν τα υλικά μου. Έχω βράσει το νερό και το προσθέτω σιγά-σιγά στο μείγμα, το οποίο θα αραιώσει πολύ. Δεν το φοβάμαι.Μεταφέρω το μείγμα στη φόρμα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30'-40'. Ξεφορμάρω κι αφήνω σε μια πιατέλα να κρυώσει καλά. Ετοιμάζω το γλάσο μου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου