Σελίδες

Αναζήτηση

ΑΡΧΙΚΗ

ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΩ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!ΟΝΟΜΑΖΟΜΑΙ ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΚΑΙ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΤΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΟΤΙ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ.ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΩΡΕΣ ΣΕΡΦΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΟ INTERNET ΕΨΑΞΑ ΚΑΙ ΒΡΗΚΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.....
ΟΛΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΤΥ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΡΕΣ ΜΟΥ.ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΩ ΤΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ SITES, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ.ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΘΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΣΤΕ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ SITE ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΤΙΣ ΕΧΩ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ.
ΤΑ SITE ΕΙΝΑΙ : www.sintagespareas.gr , http://foodjunkie.eu/ , http://tastefull.gr , http://www.pastrychef.gr , http://annamariabarouh.gr/ , http://www.sugarflowerscreations.com ,
www.joyofbaking.com , www.megatv.com(ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ , ΑΚΗΣ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗΣ)
ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΕΙΝΑΙ : ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΥ, ΛΑΖΑΡΟΥ, ΛΟΥΚΑΚΟΥ, ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ, ΝΙΚΗΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ, ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ.

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

ΠΑΓΩΜΕΝA CUPCAKES


Βανίλια Cup cakes
YΛΙΚΑ

110γρ. Βούτυρο

180γρ. Ψιλή ζάχαρη (Custer Sugar)                   
200γρ αλεύρι
2 μεγάλα αυγά
1κ.γ. Baking  powder
1/2 κ.γ. αλάτι
1κ.γ. βανίλια
1/2 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος 130 m.l

Για το σιρόπι

150 γρ νερό
100 γρ ζάχαρη
25 m.l. δυνατό καφέ (espresso)
2-3 σταγόνες χυμό λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

-Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι

-Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει αφράτη και λευκή κρέμα.
-Προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά ( θα πρέπει να έχει ομογενοποιηθεί  το ένα αυγό  πρίν ρίξουμε το άλλο)

-Χαμηλώνουμε ταχύτητα και προσθέτουμε τμηματικά,  το αλεύρι, εναλλάξ με τη κρέμα γάλακτος και τέλος τη βανίλια.

 -Βάζουμε 1μεγάλη κουταλιά απο το μίγμα στις θήκες ψησίματος  (μέχρι τη μέση) και ψήνουμε στους 160 βαθμούς (αερόθερμο) για 20 λεπτά περίπου.
 Τα αφήνουμε να κρυώσουν

Είναι πολύ αφράτα και  μπορείτε να τα φάτε και χωρίς σιρόπι.

Με  ένα πιρούνι  τρυπάμε την επιφάνεια για να εισχωρήσει καλά το σιρόπι

- Για το σιρόπι βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το λεμόνι για 3 λεπτά και προσθέτουμε τον καφέ.
Ρίχνουμε 3-4 κουταλιές ζεστό σιρόπι σε κάθε Cup cake.

Aν θέλετε προσθέστε σοκολάτα γκανάς και βάλτε τα στο ψυγείο.

100γ κουβερούρα τεμαχισμένη
100γρ κρέμα γάλακτος
20 γρ βούτυρο
Ζεσταίνετε τη κρέμα γάλ. σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει και τη ρίχνετε στη κουβερτούρα. Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε και το βούτυρο Αφήστε τη να κρυώσει και να δέσει

Τα σερβίρετε με  παγωτό βανίλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου