Σελίδες

Αναζήτηση

ΑΡΧΙΚΗ

ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΩ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!ΟΝΟΜΑΖΟΜΑΙ ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΚΑΙ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΤΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΟΤΙ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ.ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΩΡΕΣ ΣΕΡΦΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΟ INTERNET ΕΨΑΞΑ ΚΑΙ ΒΡΗΚΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.....
ΟΛΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΤΥ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΡΕΣ ΜΟΥ.ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΩ ΤΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ SITES, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ.ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΘΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΣΤΕ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ SITE ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΤΙΣ ΕΧΩ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ.
ΤΑ SITE ΕΙΝΑΙ : www.sintagespareas.gr , http://foodjunkie.eu/ , http://tastefull.gr , http://www.pastrychef.gr , http://annamariabarouh.gr/ , http://www.sugarflowerscreations.com ,
www.joyofbaking.com , www.megatv.com(ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ , ΑΚΗΣ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗΣ)
ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΕΙΝΑΙ : ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΥ, ΛΑΖΑΡΟΥ, ΛΟΥΚΑΚΟΥ, ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ, ΝΙΚΗΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ, ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ.

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

ΒΑΣΙΚΗ ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΣΟΥ/ΕΚΛΕΡ/ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ

 Υλικά

Διαδικασία

Βάζετε σε κατσαρόλα το βούτυρο, το αλάτι και το νερό. Όταν πάρει βράση ρίχνετε όλο το αλεύρι μεμιάς. Ανακατεύετε ζωηρά με ξύλινο κουτάλι μέχρις ότου η ζύμη να αρχίσει να ξεκολλά από τα τοιχώματα της κατσαρόλας και σχηματιστεί μια ενιαία μπάλα. Αποσύρετε τη ζύμη από τη φωτιά.
Χτυπάτε τα αβγά ελαφρά και τα ρίχνετε τμηματικά στη ζύμη, ενώ την ανακατεύετε ζωηρά. Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι η ζύμη να γίνει λεία. Βάζετε τη ζύμη σε κορνέ και δίνετε το σχήμα που θέλετε, αναλόγως με το γλυκό που είναι να φτιάξετε. Αν π.χ. θέλετε σου, χρησιμοποιείτε κορνέ απλό Νο3. και "κόβετε" τη ζύμη μέσα σε ταψί ελαφρά βουτυρωμένο, σε κορδόνια μήκους 8-10 εκ..
Τα ψήνετε σε δυνατό φούρνο, στους 220°C  για 15'. Ελαττώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 160°C και τα ψήνετε για άλλα 25'.
Η βασική ζύμη είναι πανέτοιμη για να τη γεμίσω και να τη χρησιμοποιήσω στο γλυκό μου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου