POP CAKES
ΥΛΙΚΑ ( για 24 τεμ.)
500 γρ. αφράτο κέικ
150 γρ πραλίνα φουντουκιού
20 γρ. τριμμένο φουντούκι ή αμύγδαλο
Φτιάξτε ένα cake. Αφήστε το να κρυώσει και θρυμματίστε το μέσα σε μεγάλο μπώλ.
Προσθέστε τη μερέντα και τα φουντούκια.
Πλάστε το πολύ καλά να ομογενοποιηθεί. .
Θρυμματίστε και ξαναπλάστε μερικες φορές.
Σχηματίστε μικρές μπαλίτσες πλάθοντας με τα χέρια
και βάλτε τις στο ψυγείο για μια ώρα.
Λειώστε λίγη σοκολάτα.
Βουτήξτε το καλαμάκι στη σοκολάτα
και βάλτε το στη μπαλίτσα του κέικ.
Όταν τα φτιάξετε όλα βάλτε τα πάλι στο ψυγείο.
Για το γλάσσο σοκολάτας
300 γρ λευκή σοκολάτα
90 γρ.κρέμα γάλακτος
1 κ σ μέλι
Χρώματα ζαχαροπλαστικής
Ετοιμάστε ένα μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά και βάλτε τη σοκολάτα τεμαχισμένη και το μέλι.
Συγχρόνως βάλτε τη κρέμα γάλακτος σε μπρικάκι να ζεσταθεί. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει ρίξτε το στη σοκολάτα και ανακατέψτε με μαρίς να ομογενοποιηθεί. Βγάλτε το σκεύος απο τη φωτιά.
Ρίξτε λίγο χρώμα σε πάστα και ανακατέψτε
Αφήστε λίγο 1 - 2 λεπτά να σταθεί και
βουτήξτε μέσα τα Cake pops ένα ένα.
Καρφώστε τα σε φελιζόλ και αφήστε τα να στεγνώσουν
Διακοσμήστε τα με χρωματιστά κουφετάκια
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου