ΠΑΓΩΜΕΝA CUPCAKES
Βανίλια Cup cakes
YΛΙΚΑ
110γρ. Βούτυρο
180γρ. Ψιλή ζάχαρη (Custer Sugar)
200γρ αλεύρι
2 μεγάλα αυγά
1κ.γ. Baking powder
1/2 κ.γ. αλάτι
1κ.γ. βανίλια
1/2 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος 130 m.l
Για το σιρόπι
150 γρ νερό
100 γρ ζάχαρη
25 m.l. δυνατό καφέ (espresso)
2-3 σταγόνες χυμό λεμόνι
-Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι
-Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει αφράτη και λευκή κρέμα.
-Προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά ( θα πρέπει να έχει ομογενοποιηθεί το ένα αυγό πρίν ρίξουμε το άλλο)
-Χαμηλώνουμε ταχύτητα και προσθέτουμε τμηματικά, το αλεύρι, εναλλάξ με τη κρέμα γάλακτος και τέλος τη βανίλια.
-Βάζουμε 1μεγάλη κουταλιά απο το μίγμα στις θήκες ψησίματος (μέχρι τη μέση) και ψήνουμε στους 160 βαθμούς (αερόθερμο) για 20 λεπτά περίπου.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν
Είναι πολύ αφράτα και μπορείτε να τα φάτε και χωρίς σιρόπι.
Με ένα πιρούνι τρυπάμε την επιφάνεια για να εισχωρήσει καλά το σιρόπι
- Για το σιρόπι βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το λεμόνι για 3 λεπτά και προσθέτουμε τον καφέ.
Ρίχνουμε 3-4 κουταλιές ζεστό σιρόπι σε κάθε Cup cake.
Aν θέλετε προσθέστε σοκολάτα γκανάς και βάλτε τα στο ψυγείο.
100γ κουβερούρα τεμαχισμένη
100γρ κρέμα γάλακτος
20 γρ βούτυρο
Ζεσταίνετε τη κρέμα γάλ. σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει και τη ρίχνετε στη κουβερτούρα. Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε και το βούτυρο Αφήστε τη να κρυώσει και να δέσει
Βανίλια Cup cakes
YΛΙΚΑ
110γρ. Βούτυρο
180γρ. Ψιλή ζάχαρη (Custer Sugar)
200γρ αλεύρι
2 μεγάλα αυγά
1κ.γ. Baking powder
1/2 κ.γ. αλάτι
1κ.γ. βανίλια
1/2 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος 130 m.l
Για το σιρόπι
150 γρ νερό
100 γρ ζάχαρη
25 m.l. δυνατό καφέ (espresso)
2-3 σταγόνες χυμό λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει αφράτη και λευκή κρέμα.
-Προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά ( θα πρέπει να έχει ομογενοποιηθεί το ένα αυγό πρίν ρίξουμε το άλλο)
-Χαμηλώνουμε ταχύτητα και προσθέτουμε τμηματικά, το αλεύρι, εναλλάξ με τη κρέμα γάλακτος και τέλος τη βανίλια.
-Βάζουμε 1μεγάλη κουταλιά απο το μίγμα στις θήκες ψησίματος (μέχρι τη μέση) και ψήνουμε στους 160 βαθμούς (αερόθερμο) για 20 λεπτά περίπου.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν
Είναι πολύ αφράτα και μπορείτε να τα φάτε και χωρίς σιρόπι.
Με ένα πιρούνι τρυπάμε την επιφάνεια για να εισχωρήσει καλά το σιρόπι
- Για το σιρόπι βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το λεμόνι για 3 λεπτά και προσθέτουμε τον καφέ.
Ρίχνουμε 3-4 κουταλιές ζεστό σιρόπι σε κάθε Cup cake.
Aν θέλετε προσθέστε σοκολάτα γκανάς και βάλτε τα στο ψυγείο.
100γ κουβερούρα τεμαχισμένη
100γρ κρέμα γάλακτος
20 γρ βούτυρο
Ζεσταίνετε τη κρέμα γάλ. σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει και τη ρίχνετε στη κουβερτούρα. Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε και το βούτυρο Αφήστε τη να κρυώσει και να δέσει
Τα σερβίρετε με παγωτό βανίλια
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου