Σελίδες

Αναζήτηση

ΑΡΧΙΚΗ

ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΩ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!ΟΝΟΜΑΖΟΜΑΙ ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΚΑΙ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΤΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΟΤΙ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ.ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΩΡΕΣ ΣΕΡΦΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΟ INTERNET ΕΨΑΞΑ ΚΑΙ ΒΡΗΚΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.....
ΟΛΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΤΥ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΡΕΣ ΜΟΥ.ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΩ ΤΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ SITES, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ.ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΘΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΣΤΕ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ SITE ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΤΙΣ ΕΧΩ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ.
ΤΑ SITE ΕΙΝΑΙ : www.sintagespareas.gr , http://foodjunkie.eu/ , http://tastefull.gr , http://www.pastrychef.gr , http://annamariabarouh.gr/ , http://www.sugarflowerscreations.com ,
www.joyofbaking.com , www.megatv.com(ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ , ΑΚΗΣ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗΣ)
ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΕΙΝΑΙ : ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΥ, ΛΑΖΑΡΟΥ, ΛΟΥΚΑΚΟΥ, ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ, ΝΙΚΗΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ, ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ.

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Μπισκότα βουτύρου - shortbread


Υλικά

Μπισκότα βουτύρου - shortbread
  • έτοιμο σε : 15'
  • Χρόνος αναμονής : 50' (ψήσιμο)
  • σερβίρει : ...
  • Ο Ζαχαρονόμος δίνει : 2
  • Επίπεδο : εύκολο
  • Extras : -
Παραδοσιακή σκωτσέζικη συνταγή για το πολύ λιπαρό μπισκότο shortbread, το οποίο αποτελείται από 1 μέρος ζάχαρη, 2 μέρη βούτυρο, 3 μέρη αλεύρι! Τόσο απλά.
~
Θα πρέπει να προσέξουμε λιγάκι κατά το κόψιμο των μπισκότων και το ξεφορμάρισμα, για να μη μας διαλυθούν.

Διαδικασία

Στον κάδο του μίξερ χτυπάω με το φτερό για 3' το βούτυρο με τη ζάχαρη, να αφρατέψει. Προσθέτω το αλεύρι καλά κοσκινισμένο και το κορν φλάουρ κι ανακατεύω με μια ξύλινη κουτάλα. Δουλεύω το μείγμα με τα χέρια, μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο ζυμάρι.
Βουτυρώνω κι αλευρώνω ελαφρώς ένα τετράγωνο ταψάκι (22εκ.). Μεταφέρω το ζυμάρι στο ταψάκι και το στρώνω με τα χέρια να πάει παντού. Με ένα πιρούνι τρυπάω σε πολύ κοντινή απόσταση όλη την επιφάνεια της ζύμης.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C για 50', μέχρι να χρυσίσει ελαφρώς.

για το πασπάλισμα:

Αφού ψηθεί το shortbread και είναι ακόμη ζεστό, το πασπαλίζω με μπόλικη άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου