Σελίδες

Αναζήτηση

ΑΡΧΙΚΗ

ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΩ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!ΟΝΟΜΑΖΟΜΑΙ ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΚΑΙ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΤΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΟΤΙ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ.ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΩΡΕΣ ΣΕΡΦΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΟ INTERNET ΕΨΑΞΑ ΚΑΙ ΒΡΗΚΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.....
ΟΛΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΤΥ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΡΕΣ ΜΟΥ.ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΩ ΤΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ SITES, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ.ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΘΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΣΤΕ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ SITE ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΤΙΣ ΕΧΩ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ.
ΤΑ SITE ΕΙΝΑΙ : www.sintagespareas.gr , http://foodjunkie.eu/ , http://tastefull.gr , http://www.pastrychef.gr , http://annamariabarouh.gr/ , http://www.sugarflowerscreations.com ,
www.joyofbaking.com , www.megatv.com(ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ , ΑΚΗΣ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗΣ)
ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΕΙΝΑΙ : ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΥ, ΛΑΖΑΡΟΥ, ΛΟΥΚΑΚΟΥ, ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ, ΝΙΚΗΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ, ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ.

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012


 ΥΓΡΗ ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Υλικά

Διαδικασία

για το παντεσπάνι:

Σε μπεν μαρί λιώνω την κουβερτούρα. Κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω στη λιωμένη σοκολάτα την αμυγδαλόσκονη, την άχνη και το κορν φλάουρ. Ανακατεύω ζωηρά. Χτυπάω πρόχειρα σε ένα μπολάκι τα ασπράδια να αφρίσουν και τα προσθέτω στο μείγμα. Χύνω την κρέμα γάλακτος κι ομογενοποιώ όλα τα υλικά, χρησιμοποιώντας το σύρμα. Βουτυρώνω κι αλευρώνω ελαφρώς μια στρογγυλή φόρμα (χωρίς τρύπα στο κέντρο) και μεταφέρω το μείγμα εκεί. Εναλλακτικά στρώνω λαδόχαρτο ή σιλπάτ πάνω στη λαμαρίνα του φούρνου και φτιάχνω με το μείγμε έναν στρογγυλό δίσκο, διαμέτρου 18εκ..
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 12'-15'. Το παντεσπάνι θα πρέπει να έχει στεγνώσει ελαφρώς, αλλά να παραμένει εύκαμπτο.

για την γκανάζ:

Σε ένα κατσαρόλι με βαρύ πάτο ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος με την κουβερτούρα. Ανακατεύω συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ενωθούν τα δύο υλικά, σχηματίζοντας μια παχύρρευστη κρέμα. Κατεβάζω από τη φωτιά κι αφήνω την κρέμα να γίνει χλιαρή. Όση ώρα περιμένω, χτυπάω στο μίξερ την κρέμα γάλακτος, όχι σε σαντιγί αλλά σε υφή που να θυμίζει το γιαούρτι. Μόλις πέσει η θερμοκρασία από την κουβερτούρα, την ενώνω με την κρέμα γάλακτος που χτύπησα κι αναδεύω με μια σπάτουλα.

για τη συναρμολόγηση:

Καλύπτω το παντεσπάνι με την γκανάζ και λειαίνω με μια σπάτουλα, να πάει παντού και να καθίσει σαν στρώμα επάνω στο δίσκο. Αφήνω την τούρτα στο ψυγείο για 1 βράδυ ή καλά κλεισμένη στην κατάψυξη, να σφίξει και να σταθεροποιηθεί. Την επομένη ετοιμάζω το γλάσο.

για το γλάσο:

Σε κατσαρόλι με βαρύ πάτο ζεσταίνω την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα. Όταν δημιουργηθεί η σοκολατένια κρέμα, την κατεβάζω από τη φωτιά, την αφήνω για λίγο να γίνει χλιαρή και γλασάρω την επιφάνεια και τα τοιχώματα της τούρτας. Αφήνω και πάλι στο ψυγείο ή την κατάψυξη να κρυώσει καλά η τούρτα.

για τη διακόσμηση: (προαιρετικά)

Πριν σερβίρω, διακοσμώ αν θέλω την τούρτα μου με ξύσμα κουβερτούρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου