Σελίδες

Αναζήτηση

ΑΡΧΙΚΗ

ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΩ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!ΟΝΟΜΑΖΟΜΑΙ ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΚΑΙ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΤΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΟΤΙ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ.ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΩΡΕΣ ΣΕΡΦΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΟ INTERNET ΕΨΑΞΑ ΚΑΙ ΒΡΗΚΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.....
ΟΛΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΤΥ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΡΕΣ ΜΟΥ.ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΩ ΤΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ SITES, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ.ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΘΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΣΤΕ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ SITE ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΤΙΣ ΕΧΩ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ.
ΤΑ SITE ΕΙΝΑΙ : www.sintagespareas.gr , http://foodjunkie.eu/ , http://tastefull.gr , http://www.pastrychef.gr , http://annamariabarouh.gr/ , http://www.sugarflowerscreations.com ,
www.joyofbaking.com , www.megatv.com(ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ , ΑΚΗΣ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗΣ)
ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΕΙΝΑΙ : ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΥ, ΛΑΖΑΡΟΥ, ΛΟΥΚΑΚΟΥ, ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ, ΝΙΚΗΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ, ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ.

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

ΜΑΡΕΓΚΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ (ΚΡΕΜΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ)


ΥΛΙΚΑ
80 γρ. νερό
210 γρ Ασπράδια ( 5 αυγά περίπου)
250 γρ, Ζάχαρη Ψιλή + 50 γρ.
Αρωμα βανίλιας
λιγο αλάτι
450 γρ βούτυρο αγελ. σε  θ. δ


Βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα το νερό με τα 250 γρ.  ζάχαρη  σε μέτρια φωτιά . Τοποθετούμε το θερμόμετρο  και περιμένουμε να αρχίσει ο βρασμός. Εν τω μεταξύ βάζουμε τα ασπράδια στο μίξερ και όταν αρχίσει ο βρασμός του σιροπιού ξεκινάμε να χτυπάμε τα ασπράδια σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα . Οταν αρχίσει να γίνεται μαρέγκα προσθέτουμε και τα 50 γρ. ζάχαρη και συνεχίζουμε.
Συγχρόνως  παρακολουθούμε το θερμόμετρο (Απο τη στιγμή που άρχισε ο βρασμός θα πάρει 4-5 λεπτά να φτάσει στους 118 βαθμούς C )
Όταν το θερμόμετρο δείξει 118  αποσύρουμε αμέσως και ακουμπάμε για μερικά δευτερόλεπτα πάνω σε μουλιασμένη πετσέτα για να σταματήσουμε την άνοδο της θερμοκρασίας.

Φέρνουμε τη κατσαρόλα στο μίξερ το οποίο δουλεύει και ρίχνουμε το σιρόπι απο ψηλά λίγο λίγο σάν
κλωστή πάνω στη μαρέγκα ( Να μην πέφτει στα τοιχώματα του μίξερ ή στο σύρμα γιατί θα κάνει κρυστάλλους) Συνεχίζουμε το χτύπημα για 10 λεπτά περίπου.μέχρι να κρυώσει και να γίνει σφιχτή μαρέγκα ( Αγκαλιάστε  με τις παλάμες τον κάδο για να δείτε άν έχει κρυώσει )




Αλλάζουμε εξάρτημα στο μίξερ Βγάζουμε το σύρμα  και βάζουμε το Κ ή φτερό.
Σε δυνατή ταχύτητα ρίχνουμε το βούτυρο σε κύβους. Όταν ρίξουμε όλο το βούτυρο χαμηλώνουμε λίγο τη ταχύτητα και συνεχίζουμε Θα δούμε το μίγμα μας να αλλάζει όψη . Κάποια στιγμή ίσως νομίζετε ότι έχει κόψει, αλλά θα ξαναφτιάξει αμέσως.
Και θα έχουμε μια αφράτη κρέμα. Πρός το τέλος ρίχνουμε μια πρέζα αλάτι και τη βανίλια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου